top of page

Over The Foundation Clinic

The Foundation Clinic is opgericht in 2001. Wij zetten ons sinds het begin in voor het herstel en welzijn van onze cliënten. De kliniek is volledig geregistreerd bij de Zuid-Afrikaanse overheid. De therapieën in de kliniek zijn in de loop der jaren veranderd, maar het ethos van de kliniek - onvoorwaardelijke positieve aandacht voor onze cliënten en hun families - is altijd gelijk gebleven. Het team is gepassioneerd en door geïndividualiseerde behandelplannen die zijn afgestemd op de behoeften, wensen, doelen, waarden en middelen van onze cliënten, bereiken wij een optimaal resultaat.

Image by Scott Broome

Werkwijze

Onze therapieën bestaan uit cognitieve gedragstherapie, coaching en een 12-stappen approach. Het programma is residentieel, beginnend met een detox. (Indien nodig) Na de detox verhuizen onze cliënten naar het intensieve 6 weeks programma. Onze cliënten worden ondersteund door individuele therapie, coaching en groepseducatie.

 

Door samen te werken met de cliënt en zijn familie, zetten wij ons in om systemische verandering en groei te creëren, resulterend in een intern gemotiveerd herstel.

 

Gedragsverandering is de basis van een zinvol, duurzaam herstel en wij zijn erop gericht onze cliënten de tools en methoden te bieden die deel uitmaken van een lifestyle management en persoonlijk transformatieproces.

 

Klanten worden tijdens hun verblijf op een respectvolle, volwassen manier behandeld, aangezien wij jouw mening waarderen en begrijpen dat dit jouw eigen herstelproces is.

Image by Wasa Crispbread

Herstel Filosofie

Herstel is een veranderings- en transformatieproces dat ons ondersteunt bij het overwinnen van de disfunctionele gedragspatronen die samenhangen met het gebruik van verslavende middelen.

 

Elke persoon heeft een unieke reeks omstandigheden en ervaringen die moeten worden aangepakt om een ​​duurzame benadering van herstel en welzijn te creëren.

 

Ons team zet zich in om klanten te ondersteunen en te versterken bij hun herstel voor, tijdens en na de behandeling. We zijn er zeker van dat de behandelresultaten worden verbeterd als er sprake is van gezinsbetrokkenheid bij het proces, en we moedigen onze cliënten aan om volledig deel te nemen aan de individuele en groepsprocessen.

Image by Katherine Hanlon

Toewijding aan de cliënt

Wij zijn toegewijd aan het persoonlijke herstelproces van elke cliënt en stellen een behandelplan op dat het beste past bij de individuele situatie.

De waarden professionaliteit, mededogen en authentieke zorg staan ​​centraal in de samenwerking met elke persoon die wordt opgenomen in onze kliniek. Van opname tot ontslag en in het nazorgproces, wij staan ​​voor u klaar bij elke stap.

Veel therapeuten van ons team hebben herstelervaring opgedaan en beschikken over de expertise, hulpmiddelen en wijsheid om u te helpen uw hersteldoelen te bereiken. Wij zijn ook van mening dat de betrokkenheid van het gezin bij het behandelingsproces essentieel is om systemisch herstel en welzijn te creëren.

Tijdens uw programma van acht weken wordt u met respect en waardigheid behandeld.

bottom of page