top of page

FAQs

Hoelang duurt het detoxprogramma

Hoelang uw detox duurt, hangt af van de middelen die u heeft gebruikt en de regelmaat en hoeveelheid. De arts en het verpleegkundigen bespreken uw detox met u bij opname na een medische check & consult. Alcohol en kalmerende middelen hebben om veiligheidsredenen een langere detox nodig en zullen zelden minder dan 7 tot 10 dagen duren.

Hoelang duurt het interne opname programma

Het internationale interne-opname programma is een residentieel programma van zes weken. Het programma omvat een detoxperiode en 3 maanden nazorgondersteuning. Het programma is ontworpen om u op een intensieve manier te ondersteunen, met doorlopende nazorg zowel online als in Nederland.

Wat kan ik van een behandeling verwachten?

De behandeling vormt de eerste basis waarop we een langdurig, duurzaam herstel bouwen. Uw programma zal bestaan ​​uit individueel en groepswerk, evenals deelname aan therapeutische residentiële taken en activiteiten als onderdeel van je programma. Je verblijft in een gedeelde accommodatie.

Zal ik in de kliniek kunnen werken?

Bent u zelfstandige of moet u in contact komen met werk, dan kan dit voorafgaand aan opname worden besproken en geregeld. De eerste zeven dagen raden wij u echter ten zeerste aan om medisch verlof op te nemen. De arts en de kliniek kunnen medische verlofverklaringen afgeven. 

Welke hulp krijg ik tijdens mijn verblijf?

Het programma richt zich op het ondersteunen van duurzaam herstel door tijdens je opname een goede basis te creëren.​

  • Detox

  • Middelengebruik onderwijs

  • Psycho-educatie

  • Terugval preventie

  • Traumabegeleiding

  • Herstel coaching

  • Doelen stellen en plannen

  • Gezinsondersteuning en onderwijs

  • Gezondheid en fitness

  • Nazorg

Wat moet ik meenemen tiijdens mijn verblijf?

Breng kleding mee die comfortabel en geschikt is voor het seizoen. Telefoons en laptops zijn toegestaan ​​na zeven dagen en u mag een persoonlijke muziekspeler met koptelefoon meenemen. Chronische medicatie en relevante doktersrapporten of testresultaten. U moet voor opname wel een negatieve COVID-19-test hebben gedaan en dit kunnen overleggen op het vliegveld (niet ouder dan 72 uur voor vertrek)

Wat is bij het programma inbegrepen?

Het programma omvat uw accommodatie, maaltijden, groepssessies en uw individuele therapie en coaching. Het nazorgprogramma is inbegrepen.

Voor Prive betalingen hanteren wij de volgende refund policy:

To make a reservation, we ask our clients to pay 50% upfront and the remaining of the balance needs to be paid upon arrival. If the client decides to leave within 72 hours after arrival, the client will get a refund of 50% of the balance, paid to their bank account.

Wat kan ik doen als ik niet in sessies ben?

U wordt aangemoedigd om de avonden en weekenden te gebruiken om na te denken over het werk dat u in het programma doet. Er is een tv, Wi-Fi en Netflix in de kliniek aanwezig. Er is een klein café waar u koffie of thee kunt drinken op het terrein en een mooie tuin en zwembad, ook een functionele fitnessruimte. U mag ook een e-reader meenemen. Na de eerste zeven dagen is er ook de mogelijkheid om bezoek te ontvangen van familieleden.

bottom of page